Kezdőlap arrow Erasmus+
Erasmus+
Erasmus+ honlap PDF Nyomtatás E-mail
2017.04.26.

Magyar Erasmus+ honlap

Nemzetközi honlap 

 
BIG QUIZ VERSENY PDF Nyomtatás E-mail
2017.02.24.
 
 
 
Pályázat PDF Nyomtatás E-mail
2017.01.24.

science quiz-1.jpg

 

science quiz-2.jpg 

 
Fordítói verseny 2016 PDF Nyomtatás E-mail
2016.12.20.
 
 
Az angol szövegek  magyar nyelvű változatait a legjobb munkák, a kategóriagyőztesek adják.
 
 
Őszi darules PDF Nyomtatás E-mail
2016.11.14.

darules.jpg

A Fehér-tó madárvilága 

 
Welcome to the project PDF Nyomtatás E-mail
2016.11.14.

It is a great pleasure to welcome all our partners to the ‘Nature as the Source of our Wealth' project.

We are countries from far distant parts of Europe and this fact serves to remind us all just how important our work is.

Our collective work is committed to actively raising the quality of Science teaching for every student in our schools.  We would like all our students to achieve their full potential and our mission is to provide practical, step-by-step assistance.

Thanks to the Erasmus+ Strategic Partnership for Schools program, during the next two years, we will be able to supplement formal classroom Science education with more practical, hands-on methods.  We also intend to find new ways to make Science subjects more understandable, easier to learn and, at the same time, more attractive for the younger generation.

Another important goal is to make the participants more aware of the diversity of nature, the need for sustainable development, and our common European identity.

We are pleased to be able to work with so many talented Science teachers whose participation in this international cooperation will be facilitated with the help of English teachers.  The wide range of knowledge and experience of these teachers will add colour to the work to the project.

We should prepare ourselves to be challenged, excited and inspired!

It's a great pleasure to see so many of you here!

 

Zsuzsa Gerencsér Péczelyné

Charles Richard  Marshall

Project Coordinators

 
Törökországba látogattak a JAG tanárai PDF Nyomtatás E-mail
2016.11.14.
A MakóHíradó cikke.
 
Erasmus+ információk PDF Nyomtatás E-mail
2016.10.28.
A programmal kapcsolatos egyéb információk, dokumentumok.
 
Nemzetközi kapcsolatok a JAG-ban PDF Nyomtatás E-mail
2016.10.28.

A Makói József Attila Gimnázium  sikerrel nyújtott be pályázatot a Tempus Közalapítvány Erasmus+ programjára.  A nemzetközi projekt össztámogatása közel 110 000 euro, ebből főkoordinátorként több mint 8 millió forint a JAG által felhasználható összeg, melyet az Európai Unió Iskolák és óvodák stratégiai partnerségi- és nemzetközi együttműködéseket támogató alapjából kaptak meg.

A 2012-2014-ig tartó Comenius  „Peace for Everyone" Európai Uniós programban való részvétel után 2016-ban újabb támogatási összeget nyert a JAG,  ezúttal a természettudományos oktatás fejlesztésére.

A most induló  Erasmus+ két évig tartó közös munka, melyben a magyar iskola mellet Törökország, Lengyelország, Spanyolország és a Cseh Köztársaság egy-egy iskolájának tanulói és tanárai vesznek részt .

A projekt egyik fő célkitűzése a természettudományos alapkészségek fejlesztése új, innovatív módszerekkel.  A külföldi utazások, a diákcsere programok emelik az oktatás színvonalát, lehetőséget biztosítanak sok diák számára az új ismeretek megszerzésére, a tanuláshoz kapcsolódó élményekre, a külföldi utazásokra is. Az együttműködés munkanyelve az angol, a munkát elsősorban a nyelvtanárok és a természettudományos tanárok segítik.

Azért választottuk ezt a témát, mert a természettudományos tantárgyak a nemzeti tantervekben kevéssé hangsúlyozottak, az érettségi vizsgákon csak választható tantárgyként szerepelnek. Valós igény viszont a gyakorlati képességek fejlesztése, annak érdekében, hogy a felnövő generáció a munkaerőpiac kihívásainak megfeleljen.  A nemzetközi együttműködés ehhez kiváló lehetőséget biztosít, mert elősegíti a jó gyakorlatok cseréjét, az egymástól való tanulást.

A program egy új vonása, hogy új energiafelhasználási és gazdálkodás központú utakat keressen és mutasson be a természettudományok oktatásához és a hétköznapi élethez kapcsolódóan.

A programban a 13-19 éves korosztály vehet részt, akik tanáraik irányításával többek között a tantárgyakhoz kapcsolódó legjellemzőbb kísérleteket dolgozzák fel, rendszeres méréseket, elemzéseket végeznek.  Megismerhetik az iskolamúzeumokban őrzött mérőeszközöket, és azok modern változatait. Nemzetközi szinten tanulmányozzuk egymás nemzeti parkjainak élővilágát, jó és rossz példákat keresünk a régióban a földhasználat és a védett területek hasznosításának lehetőségeire, valamint arra, hogy a természettudományos műveltség hogyan segíti a helyi vállalkozásokat, hogyan járul hozzá a munkahelyteremtéshez, a helyi termékek előállításához.

A diákok művészeti alkotásokat, írásokat, Power Point diabemutatót, rövidfilmet is készítenek, az összefoglalókat angolra fordítjuk és rövid leírás formájában, a projekt saját weboldalán megosztjuk. a többi iskolával.

A legsikeresebben teljesítő diákokat jutalmazzuk munkájukért, ez alapján választjuk ki azokat, akik a külföldi utazásokon vehetnek részt. A legelső partnertalálkozónk Törökországban lesz.